NL EN FR DE PL
 

Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam

Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam is een samenwerkingsverband van Beahuis & Bloemenhovekliniek en Abortuskliniek Amsterdam. De organisatie omvat twee klinieken die gevestigd zijn in regio Haarlem (Heemstede) en in Amsterdam Oost. Wij bestaan sinds 1971 en staan bekend om gespecialiseerde hulp bij ongewenste zwangerschap in het eerste en tweede trimester ( tot 22 weken zwangerschap).

Missie en visie

De vrouwen* die onze hulp inroepen bieden wij informatie, behandeling en nazorg aan. Daarmee willen we bereiken dat er niet alleen voor de korte termijn oplossingen worden geboden, maar dat vrouwen ook hulp krijgen bij het voorkomen van nieuwe ongewenste zwangerschappen.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Verder zijn we medeoprichter van de Europese federatie van medewerkers in de abortushulpverlening en contraceptie (FIAPAC). Het bestuur en de directie werken volgens de Zorgbrede Governancecode, waarin de regels voor goed bestuur, toezicht en verantwoording zijn vastgelegd.

Team

Tijdens je verblijf in onze klinieken staat er een team van deskundige en ervaren artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers voor je klaar. Al onze artsen hebben de opleiding tot abortusarts gevolgd en scholen zich jaarlijks bij. Zij werken volgens de nieuwste inzichten en methoden waardoor je er zeker van kunt zijn dat je behandeling veilig en vlot verloopt. Onze verpleegkundigen bereiden je voor op je behandeling, assisteren de artsen en verzorgen en begeleiden je als je uit de behandeling komt. 

* en andere personen die zwanger kunnen worden