NL EN FR DE PL
 

Ongewenst zwanger

Ben je ongewenst zwanger, dan kun je kiezen voor een abortus. In Nederland is abortus mogelijk tot 22 weken zwangerschap.

Het beëindigen van een ongewenste zwangerschap kan een moeilijke beslissing zijn. Het is belangrijk dat het echt jouw eigen keuze is. Neem de tijd om er goed over na te denken en praat er zo mogelijk over met iemand die je kunt vertrouwen. Sta je er alleen voor? Dan kun je ook contact opnemen met het FIOM. Dit is een neutrale organisatie die je kan helpen een keuze te maken als je ongewenst zwanger bent.

Heb je eenmaal je beslissing genomen, dan kun je bij Abortus kliniek Haarlem en abortus kliniek Amsterdam terecht voor advies en behandeling. Wij luisteren naar je zonder te oordelen en kijken samen met jou welke behandeling het beste bij je past.

Soorten behandelingen bij ongewenste zwangerschap

Of je nu kiest voor een curettage in onze kliniek of een behandeling thuis met de abortuspil, wij begeleiden je tijdens alle stappen van je behandeling en bieden ook daarna de zorg die je nodig hebt. Daarnaast geven we je advies over de voor jou meest geschikte anticonceptie om een eventuele nieuwe ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Voor informatie in je eigen taal over seksualiteit en het afbreken van een zwangerschap als deze ongewenst is kun je ook kijken op de website van Zanzu.