NL EN FR DE PL
 

Abortus

In Nederland is abortus toegestaan tot 24 weken zwangerschap. In de praktijk behandelen artsen tot 22 weken. Bloemenhovekliniek Haarlem en Abortuskliniek Amsterdam bieden verschillende abortusbehandelingen aan:

  • Abortuspil bij 5 tot 9 weken zwangerschap
  • Zuigcurettage bij 5 tot 12 weken zwangerschap
  • Abortus dagbehandeling bij 13 tot 17 weken zwangerschap
  • Alleen in Bloemenhovekliniek: abortus dagbehandeling bij 18 tot 22 weken zwangerschap

Met de keuzetool kun je bepalen welke behandeling voor jou geschikt is.

“Ik geloof dat er wel honderd geldige en goede en belangrijke redenen zijn om voor abortus te kiezen. Bijvoorbeeld de simpele reden dat je geen kind wilt. Dat je het niet kunt betalen, dat je partner het niet wil, dat je twijfelt over je relatie of over jezelf. Dat je er nog niet klaar voor bent, of juist al veel/genoeg kinderen hebt. Dat je te jong bent ervoor, of te oud. Dat het niet past bij je carrière. Dat het condoom scheurde, dat je kalender niet klopte, dat het huis te klein is. Dat je familie het niet accepteert. Dat je vreemdging. En ga zo maar door. Als je pro-abortus bent dan ben je dus vóór het recht om hierover te beslissen, wat de reden van je keuze ook is.”

Lees meer ervaringen

Een zwangerschap afbreken

Het afbreken van een zwangerschap kan een moeilijke beslissing zijn. Het is belangrijk dat je er goed over nadenkt en dat het jouw eigen keuze is. Neem de tijd en praat er over met iemand die je kunt vertrouwen. Kom je er niet uit, dan kun je ook terecht bij de FIOM of Praktijk Myra Borkent. Dit zijn gespecialiseerde (neutrale) organisaties die je kunnen helpen een keuze te maken. Voor uitgebreide informatie in je eigen taal over seksualiteit en seksuele voorlichting kun je ook kijken op de website van Zanzu.