NL EN FR DE PL
 

Praktische informatie

Kom altijd goed voorbereid naar je afspraak in onze kliniek. Zorg dat je de juiste papieren en (zo nodig) kleding bij je hebt. Kom je voor een zuigcurettage of dagbehandeling met sedatie, dan is het belangrijk dat je nuchter bent. In de 48 uur voor je behandeling mag je bovendien geen drugs gebruiken of alcohol drinken. Roken is niet toegestaan vanaf 24 uur voor de ingreep.

Behandeling kiezen

Bij het maken van je afspraak willen we graag weten voor welke behandeling je kiest. Welke behandeling voor jou geschikt is, hangt onder meer af van de duur van je zwangerschap en je eigen voorkeur. Je kunt dit nagaan met onze keuzetool.

Lees dus eerst de informatie op deze site goed door voordat je ons belt. Zo kies je de behandeling die het meest geschikt is voor jou. Natuurlijk mag je daarna, ook nog tijdens het gesprek met de arts, nog je keuze wijzigen. Houd er echter rekening mee dat je dan misschien niet dezelfde dag behandeld kunt worden en je een nieuwe afspraak moet maken. Je moet dan mogelijk dus langer wachten.

Ik wilde nog even meedelen dat de manier waarop ik bij jullie behandeld ben, mij heel erg heeft geholpen om het te verwerken en het een plek te geven. Wat me opviel was dat er niet geoordeeld werd en dat ik me juist beschermd voelde. Bedankt daarvoor!”

Lees meer ervaringen

Persoonlijke hygiëne

  • Douche vooraf thuis
  • Heb je piercings in je tong of genitaliën? Verwijder die thuis (alleen bij de zuigcurettage of dagbehandeling)
  • Kunstnagel van tenminste 1 vinger verwijderen (alleen bij de zuigcurettage of dagbehandeling).
Kan mijn partner of begeleider aanwezig zijn bij de behandeling?

Je partner of begeleider kan bij het gesprek en het vooronderzoek door de arts zijn en bij het aanvullend gesprek met de verpleegkundige. De arts zal je  wel eerst even alleen willen spreken. Je partner of begeleider mag niet bij de behandeling aanwezig zijn.

Hoe zit het met mijn privacy?

Wij gaan zeer zorgvuldig om met je persoonsgegevens en geven alleen informatie aan familie of bekenden als je daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. Als je bijvoorbeeld weet dat een familielid of vriend(in) zal opbellen en geïnformeerd moet worden, moet je dat even laten weten aan de receptie. Ook geven wij geen gegevens door over je behandeling aan je zorgverzekering.