NL EN FR DE PL
 

Praktische informatie

Kom altijd goed voorbereid naar je afspraak in onze kliniek. Zorg dat je de juiste papieren en (zo nodig) kleding bij je hebt. Kom je voor een zuigcurettage of dagbehandeling met sedatie, dan is het belangrijk dat je nuchter bent. Drink in de 24 uur voor je behandeling geen alcohol, in de 48 uur voor je behandeling mag je geen drugs gebruiken.

Nuchter
Voor een roesje moet je maag helemaal leeg zijn (nuchter). Dit betekent dat je vanaf 6 uur voor de behandeling niets meer mag eten, en vanaf 2 uur voor de behandeling niet meer mag drinken. Voor die tijd mag je wel wat thee of water drinken (geen melkproducten).

Let op: je mag na een roesje gedurende 24 uur niet zelf autorijden, (brom)fietsen of een scooter besturen.
Neem in deze tijd ook geen belangrijke beslissingen

Behandeling kiezen

Bij het maken van je afspraak willen we graag weten voor welke behandeling je kiest. Welke behandeling voor jou geschikt is, hangt onder meer af van de duur van je zwangerschap en je eigen voorkeur. Je kunt dit nagaan met onze keuzetool.

Lees dus eerst de informatie op deze site goed door voordat je ons belt. Zo kies je de behandeling die het meest geschikt is voor jou. Natuurlijk mag je daarna, ook nog tijdens het gesprek met de arts, nog je keuze wijzigen. Houd er echter rekening mee dat je dan misschien niet dezelfde dag behandeld kunt worden en je een nieuwe afspraak moet maken. Je moet dan mogelijk dus langer wachten.

Ik wilde nog even meedelen dat de manier waarop ik bij jullie behandeld ben, mij heel erg heeft geholpen om het te verwerken en het een plek te geven. Wat me opviel was dat er niet geoordeeld werd en dat ik me juist beschermd voelde. Bedankt daarvoor!”

Lees meer ervaringen

Persoonlijke hygiëne

  • Douche vooraf thuis
  • Heb je piercings in je tong of genitaliën? Verwijder die thuis (alleen bij de zuigcurettage of dagbehandeling)
  • Sierraden, ook ringen, afdoen.