NL EN FR DE PL
 

‘Abortus plegen’ bij ongewenste zwangerschap

Veel mensen spreken nog over ‘abortus plegen’. Wij gebruiken de woordencombinatie ‘abortus’ en ‘plegen’ bewust niet, omdat het woord ‘plegen’ vaak verbonden is met strafbaar gedrag. Abortus is geen misdaad en ook niet strafbaar. Een abortus pleeg je dus niet; je krijgt, doet of ondergaat een abortus. In Nederland is het recht op abortus wettelijk vastgelegd. Abortus is gewoon zorg waarvoor je kan kiezen.

Je bent ongewenst zwanger… Wat nu? Voortzetten of de zwangerschap afbreken? Niet iedere zwangerschap is gepland, bedoeld of gewenst. Als je kiest voor abortus, kun je terecht bij Abortuskliniek Haarlem of Abortuskliniek Amsterdam. Bij onze abortusklinieken word je geholpen tot 22 weken zwangerschap, volledig anoniem. Wij helpen meisjes en vrouwen van alle leeftijden en alle nationaliteiten. Bel ons om een afspraak te maken. Een verwijsbrief is niet nodig.

“Ik wil het team van de Abortuskliniek Bloemenhove Amsterdam enorm bedanken voor de behandeling. Ik heb me erg op mijn gemak gevoeld en dankzij jullie goede zorg, duidelijke uitleg en aandacht is het mij echt 100% meegevallen. Nogmaals dank!”

Lees meer ervaringen

Ziekenhuis of abortuskliniek?

Het beëindigen van de zwangerschap in Nederland is mogelijk in een ziekenhuis of bij een abortuskliniek. Kies je voor het ziekenhuis? Dan is abortus niet anoniem. Je zorgverzekeraar wordt op de hoogte gesteld en je betaalt eigen risico.
Een behandeling in onze kliniek is wel anoniem. Als je woont en/of werkt in Nederland dan hoef je niet voor de abortusbehandeling te betalen. De zorgverzekering wordt niet op de hoogte gesteld en het eigen risico wordt niet aangesproken. Woon je niet (officieel) in Nederland? Dan moet je de abortus kosten zelf betalen. Meer informatie over abortus kosten.

Abortus en jonger dan 16 jaar?

Bent je ongewenst zwanger en jonger dan 16 jaar? Dan is bij het krijgen van abortus toestemming van één van je ouders verplicht. Is dat door bepaalde omstandigheden niet mogelijk, neem dan telefonisch contact met ons op, dan helpen wij je verder.
De manier waarop de zwangerschap wordt afgebroken is afhankelijk van het aantal weken dat je zwanger bent. Samen met een deskundige wordt er gekeken naar de meest geschikte methode om abortus te doen; een overnachting in de kliniek is in ieder geval nooit nodig.

Begripvolle medewerkers

Wij bieden niet alleen gespecialiseerde hulp bij zwangerschapsafbreking in het eerste en tweede trimester (in Bloemenhovekliniek Haarlem tot 22 weken zwangerschap) maar wij kunnen je ook op andere vlakken bijstaan. Zo kunnen we je helpen bij het kiezen van de juiste anticonceptie. Een team van deskundige en ervaren artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers staan voor je klaar en zorgen ervoor dat je je veilig en op je gemak voelt.