NL EN FR DE PL
 

Abortus plegen bij ongewenste zwangerschap

Je bent ongewenst zwanger… Wat nu? Voortzetten of de zwangerschap afbreken? Niet iedere zwangerschap is gepland of gewenst. Als je kiest voor abortus plegen, kun je terecht bij Abortuskliniek Haarlem of Abortuskliniek Amsterdam. Bij onze abortusklinieken word je geholpen tot 22 weken zwangerschap, volledig anoniem. Wij helpen meisjes en vrouwen van alle leeftijden en alle nationaliteiten. Bel ons om een afspraak te maken. Een verwijsbrief is niet nodig.

“Ik wil het team van de Abortuskliniek Bloemenhove Amsterdam enorm bedanken voor de behandeling. Ik heb me erg op mijn gemak gevoeld en dankzij jullie goede zorg, duidelijke uitleg en aandacht is het mij echt 100% meegevallen. Nogmaals dank!”

Lees meer ervaringen

Ziekenhuis of abortuskliniek?

Het beëindigen van de zwangerschap in Nederland is mogelijk in een ziekenhuis of bij een abortuskliniek. Kies je voor het ziekenhuis? Dan is abortus plegen niet anoniem. Je zorgverzekeraar wordt op de hoogte gesteld en je betaalt eigen risico.
Een behandeling in onze kliniek is wel anoniem. Als je woont en/of werkt in Nederland dan hoef je niet voor de behandeling te betalen. De zorgverzekering wordt niet op de hoogte gesteld en het eigen risico wordt niet aangesproken. Woon je niet (officieel) in Nederland? Dan moet je de abortus kosten zelf betalen. Meer informatie over abortus kosten.

Abortus plegen en jonger dan 16 jaar?

Bent je ongewenst zwanger en jonger dan 16 jaar? Dan is bij het plegen van abortus toestemming van één van je ouders verplicht. Is dat door bepaalde omstandigheden niet mogelijk, neem dan telefonisch contact met ons op, dan helpen wij je verder.
De manier waarop de zwangerschap wordt afgebroken is afhankelijk van het aantal weken dat je zwanger bent. Samen met een deskundige wordt er gekeken naar de meest geschikte methode om abortus te plegen; een overnachting in de kliniek is in ieder geval nooit nodig.

Begripvolle medewerkers

Wij bieden niet alleen gespecialiseerde hulp bij zwangerschapsafbreking in het eerste en tweede trimester (in Bloemenhovekliniek Haarlem tot 22 weken zwangerschap) maar wij kunnen je ook op andere vlakken bijstaan. Zo kunnen we je helpen bij het kiezen van de juiste anticonceptie. Een team van deskundige en ervaren artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers staan voor je klaar en zorgen ervoor dat je je veilig en op je gemak voelt.