Abortus kliniek sinds 1971

Beahuis & Bloemenhovekliniek bestaat sinds 1971 en staat bekend om haar gespecialiseerde hulp bij ongewenste zwangerschap in het eerste en tweede trimester ( tot 22 weken zwangerschap). Je kunt hier terecht voor zwangerschapsafbreking en daarnaast bieden wij u alle hulp bij de keuze voor een goede anticonceptie om ongewenste zwangerschap te voorkomen. Tijdens het verblijf in de abortus kliniek word je begeleid door een team van deskundige en ervaren artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers.

 

Afbreken zwangerschap, goed geregeld 

In Nederland is zwangerschapsafbreking wettelijk goed geregeld. De wet bepaalt dat ziekenhuizen en klinieken een vergunning moeten hebben om zwangerschapsafbrekingen te mogen uitvoeren. Beahuis & Bloemenhovekliniek heeft een vergunning voor afbreking van zwangerschappen in het eerste en tweede trimester. In de kliniek worden zwangerschappen afgebroken tot 22 weken. Dit gebeurt volledig anoniem. Ook de zorgverzekering wordt niet op de hoogte gebracht, in tegenstelling tot abortus in het ziekenhuis.

Kosten behandeling abortus kliniek

Woon je in Nederland? Dan hoef je niet voor de behandeling in de abortus kliniek te betalen. Iedere vrouw is welkom. Als je jonger bent dan 15, moeten jij en je ouders toestemming geven. Lukt het niet om je ouders op de hoogte te brengen? Neem dan even contact met ons op. Ben je 16 jaar of ouder? Dan is toestemming van je ouders niet nodig en mag je zelf beslissen over het afbreken van een zwangerschap. 

 

Veilig en zorgvuldig

Onze abortus kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Verder is zij medeoprichter van de Europese federatie van medewerkers in de abortushulpverlening en contraceptie (FIAPAC). Het bestuur en de directie van Beahuis & Bloemenhovekliniek werken volgens de Zorgbrede Governancecode, waarin de regels voor goed bestuur, toezicht en verantwoording zijn vastgelegd.