NL EN FR DE PL
 

Afscheid na abortus vanwege medisch (foetale) afwijkingen

In Bloemenhovekliniek Haarlem heb je verschillende mogelijkheden om afscheid te nemen van jouw zwangerschap als je kiest voor een abortus vanwege medisch (foetale) afwijkingen:

  • gezamenlijke (collectieve) crematie zonder verstrooiing: het vruchtje blijft in de kliniek waar het zorgvuldig wordt bewaard en op een later tijdstip collectief wordt gecremeerd door een gespecialiseerd bedrijf.
  • gezamenlijke (collectieve) crematie met verstrooiing: het vruchtje blijft in de kliniek waar het zorgvuldig wordt bewaard. Op een later tijdstip wordt er collectief gecremeerd door Dela Crematorium en de as wordt verstrooid op het Sterretjesveld van Begraafplaats Akendam te Haarlem.
  • individuele crematie: de ochtend na de zwangerschapsbeëindiging breng je het vruchtje in een afgesloten kistje naar Dela Crematorium Haarlem waar meestal dezelfde dag de crematie plaatsvindt. Je kunt de as laten verstrooien op het Sterretjesveld van Begraafplaats Akendam te Haarlem of je kunt de as afhalen (dit is mogelijk vanaf één dag na de crematie).
  • als je in Nederland woont, individuele begrafenis: het vruchtje wordt opgehaald door een uitvaartondernemer of je brengt het in een afgesloten kistje naar een uitvaartcentrum. Je hebt ook de mogelijkheid om het mee te nemen en zelf te begraven op een plekje naar eigen keuze.

Bloemenhovekliniek Haarlem regelt de gezamenlijke (collectieve) crematie.
Een individuele crematie regel je zelf met Dela Crematorium Haarlem en een individuele begrafenis met een uitvaartondernemer. Er zijn kosten verbonden aan een individuele crematie en individuele begrafenis.

Abortuskliniek Amsterdam heeft alleen de mogelijkheid van een gezamenlijke crematie zonder verstrooiing.