NL EN FR DE PL
 

Abortus behandelingen

Bij Bloemenhovekliniek Haarlem en Abortuskliniek Amsterdam kun je terecht voor verschillende abortusbehandelingen. Welke behandeling voor jou geschikt is, hangt onder meer af van de duur van je zwangerschap en je eigen voorkeur. Je kunt dit nagaan met onze keuzetool .

Gesprek en echo

Voor elke abortusbehandeling geldt dat je eerst een gesprek hebt met een van onze artsen over je beslissing. Daarna wordt er altijd een echo gemaakt. Afhankelijk van de echo, je gezondheid en je situatie, bepaalt de arts of de behandeling (dezelfde dag) door kan gaan. Wij bieden verschillende soorten abortusbehandelingen.

Een groot compliment voor jullie kliniek. En speciaal voor de dokter. Niet alleen een geweldige arts, maar ook ongelofelijk betrokken, zorgzaam en lief! Bedankt!”

Lees meer ervaringen

Soorten abortusbehandelingen

Abortuspil 5 – 9 weken

Een behandeling met de abortuspil doe je (deels) thuis. Door de abortuspil stopt de zwangerschap met groeien en wordt de zwangerschap uitgestoten. Dit is te vergelijken met een miskraam.
Lees meer

Zuigcurettage 5 – 12 weken

Bij de zuigcurettage (in medische termen: vacuümaspiratie) wordt de zwangerschap weggezogen met een dun buisje. Dit is een behandeling van 5 tot 10 minuten. Je kunt kiezen voor een plaatselijke verdoving of sedatie (roesje). Je verblijft hiervoor ongeveer 4 uur in onze kliniek.
Lees meer

Abortus 13 – 17 weken

Dit is een dagbehandeling van 10 tot 20 minuten. De behandeling vindt in principe plaatst onder sedatie (roesje). Je verblijft hiervoor 4 tot 5 uur in onze kliniek.
Lees meer

Abortus 18 – 22 weken

Deze behandeling wordt alleen in Bloemenhovekliniek Haarlem uitgevoerd. Het is een dagbehandeling van 15 tot 25 minuten. De behandeling vindt altijd plaats onder sedatie (roesje). Je verblijft hiervoor 6 tot 8 uur in onze kliniek.
Lees meer