NL EN FR DE PL
 

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor een consult of behandeling? Bel ons op werkdagen.
Houd er rekening mee dat het in de ochtenduren vaak druk is en dat je dus misschien wat langer in de wacht staat.

Bij het maken van de afspraak vragen we de volgende informatie van je:

  • Je naam, geboortedatum en telefoonnummer.
  • Je Burgerservicenummer (BSN) als je in Nederland woont.
  • De datum van de eerste dag van je laatste menstruatie, of de documenten van een echo-onderzoek.
  • Of je medicijnen gebruikt, overgewicht hebt en of er medische bijzonderheden zijn.
  • Welke behandeling je kiest.

Behandelingen vanaf 18 weken zwangerschap vinden alleen in Bloemenhovekliniek Haarlem plaats

Jonger dan 16 jaar

Ben je jonger dan 16 jaar, dan heb je voor een abortus (schriftelijke) toestemming nodig van één van je ouders of van je wettelijke voogd. Is dat niet mogelijk, neem dan contact op met onze kliniek. Wij helpen je  verder.

Afspraak afzeggen

Wil je je afspraak afzeggen of verzetten? Geef dat zo snel mogelijk (telefonisch of per mail) aan ons door. We kunnen jouw afspraak dan aan een andere vrouw geven.

Alleen naar de kliniek of samen?

Het is fijn als er iemand met je mee kan komen. Je mag één begeleider meenemen naar de kliniek. Dat kan je partner zijn, maar bijvoorbeeld ook een vriend of vriendin of een familielid. Je mag zelf beslissen of deze persoon ook bij het gesprek met de arts aanwezig is. De arts zal je wel eerst even alleen willen spreken. Dit is om zeker te weten dat de abortus je eigen beslissing is. Je begeleider mag niet bij de behandeling zijn en mag ook niet in de rustruimte komen. Kinderen mogen niet meekomen naar de kliniek.

Is er niemand die met je mee kan komen, en vind je het moeilijk om alleen naar je afspraak te gaan? Dan kun je  kiezen voor een abortusbuddy. Dit is een vrijwilliger die met je meegaat naar de kliniek. Kijk daarvoor op: https://www.samennaardekliniek.nl/ 

“Wil jullie enorm bedanken voor de goede zorgen en de liefdevolle behandeling. Het blijft iets wat echt niet leuk is, maar jullie krijgen het voor elkaar dat je met een kleine glimlach en een rustig gevoel de kliniek te verlaat. Mijn oprechte dank.”

Lees meer ervaringen