Abortus plegen bij ongewenste zwangerschap

Je bent ongewenst zwanger… Wat nu? Voortzetten of de zwangerschap afbreken? Soms komen vrouwen of meisjes voor deze moeilijke beslissing te staan. Niet iedere zwangerschap is even welkom, soms zelfs verre van dat. Ook als je al zeker weet dat je de zwangerschap niet door wilt zetten blijft abortus plegen een emotionele gebeurtenis. Hierbij kun je alle steun en hulp gebruiken die voorhanden is. Niet iedereen heeft een betrouwbare gesprekspartner waarmee je een geheim kunt delen, of iemand die je kan helpen of geruststellen. De beslissing om abortus te plegen moet je uiteindelijk zelf nemen, maar het is prettig als er iemand aan de zijlijn staat om je te steunen.

Vrouwelijke medewerkers

abortus plegen

Kliniek Bloemenhove kan op verschillende manieren helpen. Zo kan je altijd contact opnemen of langs komen voor een gesprek over abortus plegen. Als geruststelling, of om antwoord op je vragen te krijgen. Beahuis en Bloemenhovekliniek bestaat al sinds 1971 en heeft een ruime ervaring met vrouwen die abortus overwegen. Wij bieden niet alleen gespecialiseerde hulp bij zwangerschapsafbreking in het eerste en tweede trimester (tot 22 weken zwangerschap) maar wij kunnen je ook op andere vlakken bijstaan. Een team van deskundige en ervaren artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers zorgen ervoor dat je je veilig en op je gemak voelt. In de kliniek werken alleen maar vrouwen, voor sommigen is dat ook een geruststellend idee.

Kosten voor abortus plegen

Het beëindigen van de zwangerschap bij onze kliniek kan geheel anoniem. Als u woont of werkt  in Nederland dan hoef je niet voor de behandeling te betalen. Ook wordt de zorgverzekering niet op de hoogte gesteld en het eigen risico niet aangesproken. Laat je abortus plegen in het ziekenhuis? Dan wordt de zorgverzekering wel geïnformeerd. Meer informatie over abortus kosten.

Verplicht 5 dagen bedenktijd bij abortus

Als je overweegt abortus te plegen, breekt er vaak een periode van wikken en wegen aan. Soms is het overduidelijk, de zwangerschap is echt niet gewenst of levert een gevaar voor de gezondheid op. Meestal is het niet zo duidelijk en spookt er van alles door je hoofd. Er is hier geen juiste of foute beslissing. Wat je uiteindelijk besluit, het is jouw lichaam en jouw beslissing.
Ben je meer dan zestien dagen overtijd? Dan heb je een verwijsbrief van een arts nodig. Dat hoeft niet van je eigen huisarts te zijn; het mag ook een brief van de artsen van onze kliniek zijn.
Als je kiest voor abortus, krijg je na het gesprek met een arts nogmaals een bedenktijd van vijf dagen, dat is nu eenmaal wettelijk verplicht als je langer dan zestien dagen over tijd bent.

Jonger dan 16 jaar?

Bent je ongewenst zwanger en jonger dan 16 jaar? Dan is bij het plegen van abortus toestemming van één van je ouders verplicht. Is dat door bepaalde omstandigheden niet mogelijk, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)23 528 98 90.
De manier waarop de zwangerschap wordt afgebroken is afhankelijk van het aantal weken dat je zwanger bent. Samen met een deskundige wordt er gekeken naar de meest geschikte methode; een overnachting in de kliniek is in ieder geval niet nodig. Meer informatie over de behandeldag.
Ook na de abortus kun je rekenen op goede nazorg. Je bent bij ons in vertrouwde en deskundige handen. Bekijk ook eens de abortus ervaringen van meisjes en vrouwen die je zijn voorgegaan.