Abortus plegen bij ongewenste zwangerschap

U bent ongewenst zwanger… Wat nu? Voortzetten of de zwangerschap afbreken? Soms komen vrouwen of meisjes voor deze moeilijke beslissing te staan. Niet iedere zwangerschap is even welkom, soms zelfs verre van dat. Ook als u al zeker weet dat u de zwangerschap niet door wilt zetten blijft abortus plegen een emotionele gebeurtenis. Hierbij kunt u alle steun en hulp gebruiken die voorhanden is. Niet iedereen heeft een betrouwbare gesprekspartner waarmee u een geheim kunt delen, of iemand die u kan helpen of geruststellen. De beslissing om abortus te plegen moet u  uiteindelijk zelf nemen, maar het is prettig als er iemand aan de zijlijn staat om u te steunen.

Vrouwelijke medewerkers

abortus plegen

Kliniek Bloemenhove kan op verschillende manieren helpen. Zo kunt u altijd contact opnemen of langs komen voor een gesprek over abortus plegen. Als geruststelling, of om antwoord op uw vragen te krijgen. Beahuis en Bloemenhovekliniek bestaat al sinds 1971 en heeft een ruime ervaring met vrouwen die abortus overwegen. Wij bieden niet alleen gespecialiseerde hulp bij zwangerschapsafbreking in het eerste en tweede trimester (tot 22 weken zwangerschap) maar wij kunnen u ook op andere vlakken bijstaan. Een team van deskundige en ervaren artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers zorgen ervoor dat u zich veilig en op uw gemak voelt. In de kliniek werken alleen maar vrouwen, voor sommigen is dat ook een geruststellend idee.

Kosten voor abortus plegen

Het beëindigen van de zwangerschap bij onze kliniek kan geheel anoniem. Als u woont of werkt  in Nederland dan hoeft u niet voor de behandeling te betalen. Ook wordt de zorgverzekering niet op de hoogte gesteld en het eigen risico niet aangesproken. Laat u abortus plegen in het ziekenhuis? Dan wordt de zorgverzekering wel geïnformeerd. Meer informatie over abortus kosten.

Verplicht 5 dagen bedenktijd bij abortus

Als u overweegt abortus te plegen, breekt er vaak een periode van wikken en wegen aan. Soms is het overduidelijk, de zwangerschap is echt niet gewenst of levert een gevaar voor de gezondheid op. Meestal is het niet zo duidelijk en spookt er van alles door uw hoofd. Er is hier geen juiste of foute beslissing. Wat u uiteindelijk besluit, het is uw lichaam en uw beslissing.
Bent u meer dan zestien dagen overtijd? Dan heeft u een verwijsbrief van een arts nodig. Dat hoeft niet de eigen huisarts te zijn; het mag ook een van de artsen van  onze kliniek zijn.
Als u kiest voor abortus, krijgt u na het gesprek met een arts nogmaals een bedenktijd van vijf dagen, dat is nu eenmaal wettelijk verplicht als u langer dan zestien dagen over tijd bent.

Jonger dan 16 jaar?

Bent u ongewenst zwanger en jonger dan 16 jaar? Dan is bij het plegen van abortus toestemming van één van uw ouders verplicht. Is dat door bepaalde omstandigheden niet mogelijk, neem dan contact met Bloemenhove op via het telefoonnummer +31 (0)23 528 98 90.
De manier waarop de zwangerschap wordt afgebroken is afhankelijk van het aantal weken dat u zwanger bent. Samen met een deskundige wordt er gekeken naar de meest geschikte methode; een overnachting in de kliniek is niet nodig. Meer informatie over de behandeldag.
Ook na de abortus kunt u rekenen op een goede nazorg. U bent hier in vertrouwde en deskundige handen. Bekijk ook eens de abortus ervaringen van meisjes en vrouwen die u zijn voorgegaan.